Intro

Toen we Grooveshark ontdekten, waren we even verbaasd dat zoiets überhaupt mogelijk is, maar kijk, met een internetconnectie kan je bijna onbeperkt muziekjes streamen, en dat blijkt nog legaal ook.

STAP 1: Liedjes afspelen

Om met Grooveshark te starten, hoef je niet eens in te loggen. Ga naar http://listen.grooveshark.com en tik in het zoekvak een titel of artiest in. De dienst vindt zelfs vrij obscure liedjes. Dubbelklik op het nummer dat je wil horen om het af te spelen en het komt onderaan in je afspeellijst. Klik je op de artiest of het album, dan krijg je alle songs te zien die daarvan voorhanden zijn.

Wil je nog nummers aan je afspeellijst toevoegen, klik dan op het plusje naast de titel in de resultatenlijst. Voor nog meer opties, moet je een (gratis) account aanmaken.

STAP 1: Liedjes afspelen

 

STAP 2: Lid worden

Klik bovenaan op CREATE AN ACCOUNT en vul het formuliertje in.

Eens je een volwaardig lid bent, kan je in de resultatenlijsten op het hartje naast een nummer klikken om het toe te voegen aan je favorieten (favorites), of een persoonlijke muziekbibliotheek vullen.

STAP 2: Lid worden

 

STAP 3: Afspeellijsten aanmaken

Heb je enkele nummers afgespeeld die je wil opslaan, ga dan naar het tabblad NOW PLAYING. Versleep nummers om de volgorde te veranderen en klik dan bovenaan op het pijltje naast ADD ALL. Kies ADD TO PLAYLIST (ADD TO LIBRARY zet ze logischerwijze in je bibliotheek).

Geef de playlist nog een naam en je vind hem nu links van je scherm onder PLAYLISTS. Je kan ook een nummer uit je bibliotheek of zoekresultaten toevoegen door het aan te klikken en op het pijltje naast +ADD te drukken.

STAP 3: Afspeellijsten maken

 

STAP 4: Vrienden

Alles heeft een sociale component, tegenwoordig, dus ook Grooveshark. Je zoekt andere gebruikers door op PEOPLE in de linkerkolom te klikken en hun naam in het zoekvak te tikken.

Je kan nu hun Library, Playlists en Favorites zien, en eventueel wie al Fan is van hen. Klik op het hartje naast hun naam om zelf fan te worden en zo een rechtstreekse link naar hun profiel in je tabblad People te krijgen.

STAP 4: Vrienden

 

STAP 5: Muziek delen

Heb je een fantastisch nummer gevonden dat je vrienden echt moeten horen? Ga met je muis naar het nummer in afspeellijst en klik op de enveloppe.

Je kan de link naar het nummer (of een hele playlist) posten op bijvoorbeeld Twitter, of naar je vrienden op Grooveshark sturen. Zij krijgen dan een e-mail.

STAP 5: Muziek delen

 

STAP 6: Je eigen muziek opladen

Maak je zelf muziek en wil je die delen met de wereld, kan je hem op Grooveshark zetten. Klik onderaan op UPLOAD en een Java-venstertje opent zich.

Navigeer naar je muziek en klik erop om ze toe te voegen aan je Library. Klik op CONTINUE en FINISH om af te sluiten.

STAP 6: Je eigen muziek opladen