Wie inkopen doet bij Colruyt, kan voortaan betalen met de applicatie van Bancontact/Mister Cash. Die applicatie werkt voor klanten van negentien banken. Je kan er snel geld mee overschrijven naar je vrienden, bijvoorbeeld op café, maar voortaan kan je er dus ook je winkelkar mee betalen. Colruyt ondersteunt voortaan eveneens de bankier-applicatie van KBC.

“In de winkel betalen via je smartphone is gemakkelijk, snel en betrouwbaar”, klinkt het in het persbericht van de winkelketen. “Je hebt er bovendien niet langer een kaart en kaartlezer voor nodig.” Als klant kan je uiteraard gratis van de betaalmethode gebruik maken. Colruyt stelt daartoe een eigen wifinetwerk ter beschikking, zodat ook klanten met slechte mobiele ontvangst met hun smartphone kunnen betalen.

Colruyt bouwt met de nieuwe functionaliteit voort op de invoering van de SEQR-applicatie in maart vorig jaar. De SEQR-app werkt met iedere bank en werkt via domiciliëring. Colruyt staat op het punt van de 100.000ste mobiele transactie uit te voeren. “Dat vertegenwoordigt bijna 16 procent van alle mobiele transacties op de Belgische markt”, aldus Michel van Mello van Colruyt.

Het nieuwe betaalsysteem wordt vanaf vandaag uitgerold en zal vanaf 13 november beschikbaar zijn in alle Colruyt, Okay, Bio-planet en Dreambaby-winkels. Begin volgend jaar kan je ook met je telefoon bij Dreamland en Spar terecht.