Het maandblad Esquire heeft een wereldprimeur door de cover van zijn 75-jarig jubileumnummer te voorzien van een flexibel display met e-inkt, melden diverse media. Honderdduizend exemplaren worden met de hand samengesteld en in september verkocht, met op de cover de oplichtende tekst: "De 21ste eeuw begint nu."

De speciale editie krijgt een zogenaamd elektronisch papier als cover, met bewegende teksten en zwart-witte beelden in lage resolutie. Het is een prijzige stunt, die mede wordt gefinancierd door Ford. Op de achterkant van de cover zal een bewegende advertentie van de autofabrikant te zien zijn.

Kleine batterij
De displays zijn ontworpen door het bedrijf E Ink, dat ook verantwoordelijk is voor de technologie in Amazons elektronische boekenlezer Kindle. Esquire heeft er een kleine batterij voor laten ontwerpen, die negentig dagen mee kan. Dat moet lang genoeg zijn om de periode tot verkoop te overbruggen.

De magazines worden in Mexico met de hand samengesteld en gaan op distributie in gekoelde trucks om de batterijen te sparen. In september liggen ze in de Amerikaanse kiosken. Dan kunnen verzamelaars hun slag slaan.

External links

Esquire