Google Earth stelt de gebruiker in staat om onze planeet vanuit een compleet nieuw standpunt te bekijken. Vanuit de ruimte kan eenvoudig worden ingezoomd tot enkele kilometers boven het aardoppervlak. Deze versie bevat enkele welkome verbeteringen.

[download_file]
Zo is de netwerkafhandeling minder gevoelig voor haperingen, zijn opgeslagen favoriete plaatsen niet langer onderhevig aan een ongewenste ordening en zijn er – wanneer flink is ingezoomd – meer straatnamen zichtbaar. Ook zijn problemen met overlays (incidenteel foto’s met een hogere resolutie in een verder lageresolutieomgeving, red.) die elkaar overlappen, verholpen.

Helaas is Europa nog altijd een verwaarloosd kindje: slechts delen van de grootste steden zijn als een lappendeken voorzien van hogeresolutiefoto’s. Wanneer Google Earth een detaillering krijgt die vergelijkbaar is met de Verenigde Staten, is nog onduidelijk.

Desondanks is Google Earth een fascinerend stukje software, dat door de zoekmachinegigant op een innovatieve manier is gekoppeld met zijn zoekindex. Een versie voor Linux of Apple ontbreekt, al belooft Google al geruime tijd dat die versies “binnenkort” zullen verschijnen.

Windows XP

External links

Google Earth