Sommige nieuwe printers verbruiken een pak meer inkt dan hun voorgangers. Dat is de conclusie die de site Printer.com trekt na vergelijking van een aantal recente modellen.

Het opmerkelijkste voorbeeld is de HP Color Laserjet CP2025N, een nieuw toestel voor de zakelijke markt. De vergelijkingssite stelt dat deze printer ongeveer dezelfde mogelijkheden heeft als de CP3505N, maar toch liggen de verbruikskosten zeventig procent hoger. Het nieuwe toestel is wel veel goedkoper in aanschaf (403 tegenover 645 euro), maar dit is verwaarloosbaar als men het toestel vijf jaar of langer gebruikt.

Een ander model van HP, de CM 2320nf, is maar liefst veertig procent duurder in verbruik tegenover de Color Laserjet 2840, een vergelijkbaar ouder model. Beide toestellen hebben ongeveer dezelfde eigenschappen, maar omdat er voor het nieuwe model geen grote cartridges beschikbaar zijn, moet men hervullingen kopen die in verhouding duurder uitkomen.

Ook bij Canon meer verbruik
Ook Canon krijgt ervan langs in de test. Hier wijst Printer.com er opnieuw op dat een ander type cartridge -los van de grootte – voor meer verbruik zorgt. Zo verbruikt de nieuwe Canon Pixma IP 4600 maar liefst 27 procent meer inkt dan de oude Pixma IP 4500. Bovendien is de PGI-520 hervulling uit het nieuwe model kleiner dan de PGI-5 uit het oudere toestel. Zo kunt u met die eerste maar 350 pagina’s (zwart) afdrukken tegenover 525 pagina’s met het oudere type.

External links

Printer.com