Op Kickstarter vind je vele leuke projecten, van een beginnend artiest die een duwtje in de rug nodig heeft, tot de technologie van morgen. Sommige initiatieven zijn eenvoudige spielerei, maar af en toe zit er een idee tussen dat ons leven kan veranderen. De PicoBrew Pico valt helemaal in die laatste categorie. Bier is immers de bron van en het antwoord op alle problemen des levens.

Bier brouwen is een proces. Het duurt lang, het brouwsel moet voldoende tijd krijgen om tot rust te komen en je steekt er immens veel tijd en energie in omdat alles te allen tijde kraaknet moet blijven. Vergeet je bijvoorbeeld voldoende schoon te maken, dan is je smaak om zeep. Amerika zou Amerika natuurlijk niet zijn als ze niets zouden bedenken om het makkelijker te maken voor thuisbrouwers.

Slurfke

Met de PicoBrew Pico wordt het voor iedereen mogelijk om thuis zijn eigen Slurfke te brouwen. Het toestel kost 1000 dollar, 500 dollar als je intekent op Kickstarter, en de brouwkits kosten minstens 19 dollar per pack dat 5 liter kan brouwen. Die packs worden ontwikkeld door 50 verschillende Amerikaanse brouwers, waaronder het befaamde Dogfish Head, maar evengoed lokale brouwerijen.

Daarnaast werkt PicoBrew aan een online platform waar gebruikers hun eigen recepten kunnen samenstellen om zo hun eigen bier te ontwikkelen. Bovendien kunnen die ook door andere gebruikers gekocht worden, waardoor de originele bedenker een commissie krijgt uitgekeerd.

Het brouwen duurt zoals gezegd twee uur, maar daarna zal je nog een week geduld moeten oefenen eer je het bier kan drinken. Het moet immers voldoende koelen en gisten.