Crowdfundingplatform Kickstarter is nu ook beschikbaar in België. Dat maakte de website gisteren bekend. Samen met België werden nog vier andere Europese naties in de armen gesloten: Oostenrijk, Italië, Zwitserland en Luxemburg. Daarmee is de crowdfundingwebsite nu aanwezig in zo goed als alle landen in West-Europa.

Verder is de website nu ook te lezen in het Frans, Duits en Spaans en lanceert Kickstarter een nieuwe tool die het toevoegen van ondertitels en bijschriften in video’s vergemakkelijkt.

Kickstarter maakt het mogelijk voor mensen met een idee om via het platform sponsors te vinden en zo kapitaal te verwerven om hun product uit te werken en op de markt te brengen. Uitvinders plaatsen het geldbedrag dat ze graag binnen een bepaalde periode willen ophalen op de website, samen met een overtuigende uiteenzetting van hun concept en eventueel ook verschillende aanbiedingen waaruit geïnteresseerden kunnen kiezen. Sponsors kunnen geld storten voor een bepaalde aanbieding en krijgen nadat het streefdoel van de Kickstarter is gehaald dan het afgewerkte product.