Kickstarter heeft afgelopen nacht een nieuw record laten noteren dankzij Exploding Kittens. Het innovatieve kaartspel werd door 219.382 mensen gesteund, wat ruim een verdubbeling is van het vorige record van Reading Rainbow (105.857 backers). In totaal haalt het olijke trio achter het kaartspel 8.782.571 dollar op, het meest succesvolle spel op Kickstarter ooit. Het originele doel van het kaartspel, 10.000 dollar, werd al na een uur bereikt.

Wat maakt van dit kaartspel een van de meest succesvolle projecten op Kickstarter? Oorspronkelijk werkten enkel Elon Lee (Xbox, ARGs) en Shane Small (Xbox, Marvel) aan het tactische kaartspel. Het is pas wanneer Matthew ‘The Oatmeal’ Inman op het toneel verscheen, dat het kaartspel zijn absurde looks en naam en faam vergaarde. Ontploffende katten spreekt tot de verbeelding, net als de absurde tekenstijl van The Oatmeal.

Hoe het werkt? Het filmpje bovenaan toont in een notendop wat de insteek van het kaartspel is. Heb je plots interesse maar ben je te laat? Op hun website www.explodingkittens.com kan je binnenkort het kaartspel bestellen. Diegenen die het kaartspel via Kickstarter hebben gesteund, mogen Exploding Kittens in juli 2015 verwachten. Nog eventjes wachten dus.

Exploding Kittens is met voorsprong het meest populaire Kickstarter project. Hieronder een overzicht van de 10 andere meest populaire campagnes.