Smartphones en tablets geven ons heel wat bewegingsvrijheid, tot de batterij op zijn einde loopt en om een lading nieuwe energie smeekt. Dan moet je je mobiel apparaat noodgedwongen aan de lader hangen en wachten tot de batterij weer helemaal opgeladen is.

Maar die wachttijd kan binnenkort wel eens aanzienlijk worden ingekort. Het Amerikaanse bedrijf PLX Devices heeft op Kickstarter een interessant apparaat gelanceerd waarmee je smartphones en tablets sneller kan opladen.

De Legion Meter lijkt op een grote USB-stick, waar je achteraan opnieuw een USB-aansluiting hebt voor de lader van de smartphone of tablet. Het is tevens ook een ingebouwde multimeter met oledscherm waar je Volt, Watt en Ampère kan aflezen.

De gepatenteerde laadversneller heeft twee laadmodi: Apple mode en Android mode. Je selecteert de juiste mode, en je toestel laat automatisch sneller. Android smartphones laden tot 88 procent sneller dan ze nu doen en iPhones laden zelfs tot 92 procent sneller. Vooral wanneer je je smartphone aan je computer oplaadt, is de tijdswinst significant.

Voorlopig loopt de Kickstarter-campagne voor de Legion Meter nog. Geïnteresseerden kunnen zich voor 44 dollar verzekeren van een exemplaar. Daarna moet je tot eind 2014 wachten voordat hij op je deurmat ploft. Veelbelovend!