De Japanse spellenboer Sony mist de zelfopgelegde deadline om deze week het PlayStation Network weer online te brengen.

Een dag nadat Sony’s communicatieverantwoordelijke Patrick Seybold op de Amerikaanse PlayStationblog meldde dat de reparatie van het gekraakte PlayStation Network in de eindfase zit, maakt hij in een nieuwe blogpost bekend dat de herlancering toch niet voor meteen is.

Bijkomende tests nodig
“Gisteren meldde ik dat we begonnen zijn met het testen van het nieuwe systeem. Zowel het interne testteam als enkele externe firma’s zijn daar nog volop mee bezig. Er moeten nog enkele bijkomstige systeemchecks gedaan worden om uitsluitsel te kunnen geven over de veiligheid van het nieuwe PlayStation Network”, schrijft Seybold.

“Voor ons staat de veiligheid van het systeem en de bescherming van jullie gegevens voorop. Daarom zullen we het PlayStation Network niet herlanceren voor we de nieuwe beveiliging grondig hebben kunnen testen”, aldus Seybold. Wanneer PSN terug online wordt verwacht, vermeldt hij niet.

Deadline gemist
Sonytopman Kazuo Hirai legde zijn bedrijf tijdens een persconferentie op 1 mei de deadline op om enkele diensten van het PlayStation Network binnen de week weer online te krijgen met een verbeterde beveiliging. Dat streefdoel wordt dus niet gehaald.

External links

PlayStation blog