Acer had het al laten uitlekken, maar nu heeft Microsoft het bevestigd: Windows 7 komt op 22 oktober van dit jaar op de markt. Vanaf die dag verschijnt het nieuwe besturingssysteem in de schappen en op nieuwe pc’s. Dit heeft Steve Guggenheimer, vicepresident van Microsofts OEM-divisie, onthuld op Computex 2009. 

De tijd begint te dringen en daarom wil Microsoft de ontwikkeling van het besturingssysteem tegen het midden of einde van volgende maand opdoeken. De release to manufacturing (RTM)-code wordt in de tweede helft van juli naar de pc-makers gestuurd. 

Goede feedback
"De feedback op de release candidate is goed geweest", verklaart senior vicepresident Bill Veghte van de Windows-divisie in een interview. Microsoft heeft die RC vorige maand beschikbaar gemaakt.

Guggenheim voegt eraan toe dat ook Microsofts partners enthousiast zijn. Verschillende OEM’s hebben volgens hem alvast plannen aangekondigd voor nieuwe minilaptops, ontworpen voor Windows 7. "Ze merken dat Windows 7 zelfs op de gereduceerde hardware van de minilaptop soepel draait."

Hewlett-Packard staat achter de tijdige lanceerdatum van Windows 7. "We zijn helemaal klaar voor de start", zegt Phil McKinney, technisch directeur van HP’s computereenheid. "De kwaliteit van de code is gewoon absoluut schitterend."

Microsoft heeft gezegd dat Windows 7 op de meeste markten zal verschijnen in vijf verschillende edities: Starter, Home Premium, Professional, Enterprise en Ultimate. Daarnaast zal een Windows 7 Basic worden verkocht in ontwikkelingslanden.

External links

Microsoft