Je wil videobestanden van een smartphone, fototoestel, camcorder samenbrengen en misschien ook nog enkele filmpjes die je op net hebt gevonden? De gouden regel in het werken met videobestanden is dat je vooraf goed moet weten op welk medium je de film wil afspelen. Eens je dat hebt beslist, kan je met Hamster Free Video Converter niets meer fout doen.

STAP 1 / Volgens apparaat

Download de gratis software op www.hamstersoft.com. Wanneer de tool zich opent, wacht een vak met een grote pijl waarop je de videobestanden sleept die je wil omzetten. Dat kan door slepen en loslaten (drag and drop) of door op de knop te klikken en naar de bestanden te navigeren. Deze methode lukt ook met meerdere bestanden. In het volgende venster krijg je de lijst van bestanden te zien die je hebt toegevoegd. Klik op Volgende en maak de keuze in twee vakken: Apparaten of Indelingen en Apparaten. Wil je het filmpje bijvoorbeeld optimaliseren voor de iPad met resolutie 1024×768, dan kies je bij Apparaten voor dit merk en daarna selecteer je het specifieke model. De resolutie van het geconverteerde bestand wordt hierdoor optimaal afgestemd op het gekozen model. Je kan eventueel de videokwaliteit aanpassen met een schuifregelaar. Vervolgens klik je op Converteren.

 

STAP 2 / Volgens indeling

In het volgende venster is het mogelijk om de kwaliteit van de film aan te passen. Wanneer je het houdt bij Preserve size, behoudt de software de oorspronkelijke afmetingen van de film. Via het uitklapmenu kan je een van de voorgestelde Frame sizes selecteren. Met een schuifje pas je de videokwaliteit aan en desgewenst is het mogelijk om de video-codec, framerate en bitrate te wijzigen. Zijn die termen Chinees voor jou, dan kies je veilig voor de instelling Auto.