Sinds een tijdje splits ik e-mails die ik wil versturen met bijlagen van meer dan 2 megabyte op in stukken. Een paar van mijn contactpersonen werken echter met Outlook (en niet met Outlook Express zoals ikzelf). Daardoor worden mijn verzonden en opgesplitste e-mails niet automatisch samengevoegd. Kunnen zij hun Outlook alsnog zo instellen dat dit wel gebeurt?

Nick Goossens

In Outlook 2000 zat er effectief een optie waarmee gebruikers een e-mail bij het versturen in stukken konden laten hakken. Een vergelijkbare optie vind je trouwens ook in Outlook Express (via het menu EXTRA, ACCOUNTS, EIGENSCHAPPEN, GEAVANCEERD).

Jammer genoeg ondersteunt Outlook 2002 deze functie niet meer, en voor zover we weten kunnen opgesplitste boodschappen niet opnieuw rechtstreeks in Outlook 2002 samengesteld worden.

Je kan natuurlijk wel een alternatieve bestandssplitter gebruiken, zoals het gratis programma Dariolius.

Je kiest dan zelf de exacte grootte van de bestandsdelen, en de tool genereert meteen een klein bestandje (ongeveer 28 KB) waarmee de delen weer makkelijk aan elkaar kunnen gelijmd worden (‘merging’). Het is een iets omslachtigere methode, maar het werkt wel.