Op de hoogte blijven van onze nieuwste artikelen?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke week onze beste artikelen in je mailbox.


1-Click Answers is een gratis zoekprogramma dat je informatie geeft over meer dan een miljoen onderwerpen, en dat door simpelweg de Alt-toets in te drukken en op een woord te klikken. Het maakt daarbij niet uit in welk programma je je op dat moment bevindt. Word, Acrobat Reader, Internet Explorer, … 1-Click Answers werkt in alle programma’s.

Wanneer je op een woord klikt, opent 1-Click Answers een browserscherm (answers.com) in Internet Explorer, waarin encyclopedische informatie over de zoekterm wordt gegeven. De gegevens komen volgens de makers (de GuruNet Corporation, dat ook het vergelijkbare programma GuruNet uitbracht) uit meer dan honderd verschillende naslagwerken.

[download_file]
Als je meer wil weten over een onderwerp dat je niet in een tekst bent tegengekomen, kan je een zeer kleine zoekbalk gebruiken, die zich rechtsonder in je beeldscherm verborgen houdt.

Je moet er wel rekening mee houden dat 1-Click Answers een Engelstalige applicatie is. Nederlandstalige woorden leveren dus niet altijd de gewenste informatie op.

Zo levert Hazes informatie op over mist en niet over de overleden volkszanger.

De tool is gratis. Wel is sommige gevonden informatie duidelijk gesponsord, maar wij vonden dit niet storender dan de sponsored ads uit gewone browsers als Google.

Windows Windows 98/ME/NT/2000/XP

External links

Gurunet