Op de hoogte blijven van onze nieuwste artikelen?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke week onze beste artikelen in je mailbox.


Mac OS X heeft in België een marktaandeel van 10,38 procent. Dat blijkt uit cijfers van marktonderzoeksbureau Net Applications, die de redactie van ZDNet kon inkijken. Windows doet het slechter dan gedacht. ‘Slechts’ 88,01 procent van de computers draait op het besturingssysteem van Microsoft.

Op de derde plaats vinden we Linux, dat 1,24 procent van de Belgen voor zich heeft gewonnen. De iPhone en Playstation houden het op respectievelijk 0,15 en 0,07 procent.

OS X kan tien procent van de Belgen bekoren.

Apple doet het in ons land opvallend beter dan in Europa als geheel, waar het gemiddeld 7,75 procent van de gebruikers kan bekoren. Het marktaandeel van Windows ligt er nog net boven de negentig procent.

Nederland identiek
De Nederlandse cijfers zijn bijna identiek aan de Belgische. Hier haalt Windows 87,3 procent  marktaandeel, ten opzichte van 10,59 procent voor de Mac. Linux vinden we terug op 1,20 procent van de computers. In verhouding doet de iPhone het bij onze noorderburen wel vier keer beter, al komt dat nog steeds neer op 0,59 procent van de gebruikers.

External links

Net Applications