Microsoft heeft de release van Windows Vista Service Pack 1 uitgesteld voor sommige gebruikers. Mensen die Windows Vista Ultimate draaien met een taalpakket dat niet Engels, Frans, Duits, Japans of Spaans is, moeten nog even wachten.

Op de officiële Vista-blog geeft Nick White meer uitleg. "We zullen Windows Service Pack One in twee golven verspreiden. De eerste golf levert Vista SP1 aan Windows Vista Ultimate-pc’s die de volgende taalpakketten geïnstalleerd hebben: Engels, Frans, Duits, Japans en Spaans. De volgende golf volgt kort daarop, voor alle 36 talen", zo schrijft White.

Voor alle duidelijkheid: momenteel krijgen alleen systemen met Windows Vista in een van de vijf bovenstaande talen via Windows Update hun Service Pack 1 aangeboden. Het probleem treft alleen de Vista Ultimate-edities met een extra taalpakket dat niet een van de eerste vijf originele talen is.

Whites reactie is een antwoord op problemen van gebruikers die de Service Pack 1 toch installeerden op een Vista Ultimate-systeem met een taalpakket dat niet in de eerste golf zit. Daardoor kregen ze problemen met hun taalpakketten in Windows Update. Het is het tweede debacle met SP1; onlangs kregen gebruikers met 64 bit-versies van Windows Vista al per ongeluk hun servicepack aangeboden.