Een tiental jaar geleden volstond één pc nog voor het hele gezin, tegenwoordig is een thuisnetwerk vaak de standaard. Maar hoe zorg je ervoor dat alle gebruikers op de printer aangesloten zijn? Sweex en Conceptronic bieden alvast een gebruiksvriendelijke en betaalbare oplossing aan met hun nieuwe print servers.

Sweex en Conceptronic richten zich met hun nieuwe print servers vooral op de thuisgebruiker en kleine kantoren, waar meestal geen server voorzien is binnen het netwerk. De print servers nemen die taak namelijk over, zodat je niet langer een computer moet inzetten om de printopdrachten af te handelen.

De Sweex Parallel Print Server (PR001) en de Sweex USB 2.0 Print Server (PR010) zijn geschikt voor iedereen die zijn printer(s) wil delen over een bekabeld netwerk, of het nu om een usb-printer gaat of ééntje met een parallele aansluiting. Daarnaast biedt Sweex ook twee versies aan voor een draadloos netwerk, met de Wireless Parallel Print Server 54 Mbps (PR101) en de Wireless USB 2.0 Print Server (PR110).

Conceptronic mikt met de C54PSERVU op dezelfde doelgroep, met een bijzonder compacte print server die geschikt is voor usb-printers. De C54PSERVU is uitgerust met een netwerkpoort zodat hij eenvoudig op een netwerkapparaat aangesloten kan worden, en beschikt eveneens over een geheugenbuffer. Grafische taken worden op die manier in enkele seconden verwerkt. De draadloze connectie kan ook beveiligd worden met WEP/WPA of WPA2 encryptie.

De Parallel Print Server van Sweex heeft een prijskaartje van 39,95 euro, terwijl zijn usb-broertje 54,95 euro kost. Voor de Wireless uitvoeringen van deze twee toestellen betaal je ongeveer 79,95 euro. De Conceptronic C54PSERVU print server is de jouwe voor 89 euro.

External links

Sweex

External links

Conceptronic