Het mediacentergebeuren wil stormenderhand een plekje in onze woonkamer versieren, en met de nieuwe DSM-320RD legt D-Link een interessante brug tussen pc en tv.

D-Link doopte zijn jongste telg ‘MediaLounge Wireless Media Player’, een naam die eigenlijk al veel zegt. Met de DSM-320RD leg je een verbinding tussen je pc en je televisie via je thuisnetwerk, met of zonder draad. Uniek is dat het toestel ook een dvd-speler aan boord kreeg die overweg kan met dvd-films, video-cd’s, foto-cd’s en mp3-schijven. De ingebakken 5-in-1 geheugenkaartlezer slikt de meest voorkomende flash-kaartjes, zodat je je foto’s onmiddellijk op je televisietoestel kan bekijken, zonder eerst de omweg langs je pc te moeten maken.

Om zich goed te integreren in je woonkamer, heeft de DSM-320RD een resem aansluitingen meegekregen. Zo kan je hem via een A/V-, scart- of S-video-kabel op je televisie aansluiten. Voor audiofielen zijn naast de analoge jacks ook een optische én een coaxiale digitale audiopoort voorzien om het toestel met de hifi-keten te verbinden. Voor het netwerkgebeuren voorzag D-Link een ethernetpoort en een 54 Mbps draadloze verbinding via het recente 802.11g-protocol.

Een mediacenter dat gehinderd wordt door een gebrek aan ondersteunde mediaformaten, is natuurlijk gedoemd om te mislukken. De DSM-320RD doet dan ook zijn best en ondersteunt een hele rits audio-en beeldformaten. Voor video is de ondersteuning van de populaire Xvid-codec ook een goede zaak.

De D-Link DSM-320RD ligt vanaf nu in de winkel voor een adviesprijs van 350 euro.

External links

D-Link