SP Mobile C50

Flash drives die gemaakt zijn om op twee verschillende poorten te passen bestaan al even, maar de creativiteit die fabrikant Silicon Power aan de dag legt met de Mobile C50 is nieuw. Deze USB-stick heeft drie verschillende USB-connectoren voor USB-A, USB-C en MicroUSB. Daarmee dekt de drive alle mogelijke USB-ingangen.

De drive komt in drie varianten: 32, 64 en 128 GB. Aan de ene kant van de flash drive vind je de USB-C-uitgang terug, de andere kant bevat de USB-A en MicroUSB-connector. De USB-A connector kan naar bovengeklikt worden om de MicroUSB-connector te onthullen. Het geheel heeft een compact formaat, met een lengte van 41,7 millimeter en een gewicht van 5,2 gram.

De USB-A en USB-C connector maken een overdrachtsnelheid tot 5 Gbps mogelijk, de MicroUSB-uitgang gaat tot 480 Mbps. Dit komt omdat de eerste twee connectoren het USB 3.0-protocol ondersteunen, terwijl de MicroUSB-connector maar tot USB 2.0 gaat. De Mobile C50 is gebouwd om resistent te zijn tegen vuil, water en schokken, en blijft werken in temperaturen tussen 0° en 70° Celsius.

Silicon Power lanceert de Mobile C50 in de loop van augustus. Prijzen voor de alles-in-een USB-stick zijn niet bekend.