[ADV] Netflix en YouTube streamen in de allerhoogste resolutie, je favoriete muziek beluisteren via Spotify en online de tofste games spelen met of tegen je vrienden. De perfecte entertainmentervaring beleef je tegenwoordig gewoon bij je thuis.

Laptop, smart-tv en gameconsole worden vaak tegelijkertijd gebruikt, maar wat als je wifisignaal niet sterk genoeg is in je multimediakamer omdat je router te ver weg staat? Om dat euvel op te lossen, is er nu GigaGate van devolo. Optimaal internet, waar je maar wilt. Je installeert ‘m in een-twee-drie en al je applicaties of toestellen in je thuisnetwerk halen snelheden tot wel 2 gigabyte per seconde, wat zorgt voor een ongekende multimedia-ervaring. Beter wordt het niet voor de multimediagebruiker.

Razendsnel internet

Niets is zo vervelend als haperingen of bufferende video’s. We snappen dus dat je in elke ruimte in huis wilt genieten van snel internet, maar vooral in de woon- of multimediakamer. Tegenwoordig heb je voor bijna elk toestel internet nodig: smart-tv’s, settopboxen en andere moderne ontvangers hebben internet nodig om effectief te fungeren als ‘smart device’. En gamen wordt natuurlijk nog veel leuker als het online kan, samen met of tegen je vrienden. Maar daarvoor beschik je wel het best over een stabiele en razendsnelle internetverbinding. En laat het nu net dat zijn waar het schoentje soms wringt.

Veel wifisignalen worden zwakker voordat ze de toestellen in je multimediakamer bereiken. Terwijl dat uitgerekend de plek is waar het allemaal gebeurt. Vaak komt dat omdat de router te ver weg staat van die toestellen. Het gevolg? Video’s waarbij je de pixels kan tellen, trage downloads en dus weinig plezier van je multimedia.

Dé wifi-oplossing voor het allerbeste thuisentertainment

devolo GigaGate is geschikt voor alle routers, settopboxen en mediaontvangers, en zorgt ervoor dat je internetverbinding overal in huis even sterk is. Al je devices profiteren dus optimaal van de volledige snelheid van je internetverbinding, voor een ongekende multimedia-ervaring. De WiFi Bridge bestaat uit twee onderdelen: de GigaGate Base – een basisstation verbonden met de router via een ethernetkabel – en de GigaGate Satellite die je plaatst op de plek waar je graag snel internet wilt. Het apparaat verbindt de router via de 5 GHz-frequentieband met het mediacentrum thuis en samen creëren ze automatisch een wifiverbinding die snelheden bereikt tot 2 gigabyte per seconde en 1 gigabyte reële datadoorvoer. Onhandige kabels leggen door je hele huis is dus voorgoed verleden tijd, want dankzij het extra wifi-toegangspunt is er overal een optimale wifidekking.

De GigaGate Satellite biedt in totaal vijf netwerkaansluitingen op één plek: één supersnelle gigabitpoort voor aansluiting van veeleisende apparaten en vier fast-ethernetpoorten voor een LAN-aansluiting van andere media-apparaten. Zo verbind je al je multimedia-apparaten met ethernetkabels, van je televisie tot en met je gameconsole. Voor smartphones, tablets of laptops verbonden met wifi biedt de GigaGate Satellite bovendien een snel wifinetwerk met snelheden tot 300 megabit per seconde. Ideaal voor een simultaan gebruik van alle devices.

Uitpakken, aanzetten, aan de slag!

Klinkt allemaal uitstekend, maar hoe zit het met de installatie? Daar komt nog een ander groot voordeel van GigaGate op de proppen. Vergeet moeilijk te installeren en configureren toestellen, want je hoeft absoluut niet technisch aangelegd zijn om GigaGate bij je thuis te installeren. Al in een paar minuten heb je het gefikst en is GigaGate volledig klaar voor gebruik. Alle belangrijke features zijn vooraf geconfigureerd. Het enige wat jij nog hoeft te doen, is GigaGate aansluiten en de volledige bandbreedte tot wel 2 gigabyte per seconde is binnen een paar seconden automatisch beschikbaar. En dankzij de AES-versleuteling van het systeem ben je ook nog eens maximaal beschermd tegen externe toegang.

Makkelijk uit te breiden

Heb je meerdere kamers in je huis waar het wifisignaal niet krachtig genoeg is? Ook dat is verleden tijd, want de Satellites zijn ook apart verkrijgbaar. Aan één Base kan je maximaal acht Satellites koppelen. Zo heb je ook razendsnel internet op bijvoorbeeld de slaapkamer van de kinderen en profiteren ook zij van de hoge overdrachtssnelheid en grotere bandbreedte.

Prijzen

De devolo GigaGate Starter Kit is nu verkrijgbaar voor 229,90 euro. Het product is compatibel met alle routers, settopboxen en mediaontvangers. Een losse Satellite is verkrijgbaar vanaf 139,90 euro. Meer informatie? Neem dan een kijkje op de website van devolo.