touchpad Windows

De Creators upgrade van Windows 10 zal een virtueel trackpad bevatten. Die update zal in de lente bij alle gebruikers arriveren, maar Microsoft heeft de testers van Windows Insiders al een voorproefje gegeven van hoe de functie eruit zal zien met de recentste preview van het besturingssysteem.

De virtuele trackpad is genesteld aan de rechterkant van Windows 10, in het systeemvak. Je kan er dus de cursor op je pc mee sturen, en een rechter- of linkerklik uitvoeren. De functie is te activeren in door lang te drukken op het systeemvak, waardoor een menu verschijnt waar je het trackpad kan activeren. De mogelijkheden ervan zijn aan te passen in de algemene instellingen.

Microsoft voorziet het trackpad voornamelijk voor tabletgebruikers: “Je kan nu content gebruiken op een tweede scherm vanop je tablet zonder dat je een muis moet inpluggen,” beschrijft het bedrijf. Verder brengt de nieuwe preview ook verbeteringen voor de Sticky Notes app en Windows Ink. Stickies zullen meer talen en regio’s ondersteunen, Ink-gebruikers krijgen vlotter toegang tot de peninstellingen en meer opties met hun digitale tekeninstrumenten.