Het zijn drukke dagen als het op de ontwikkeling van auto's aankomt. Bijna dagelijks valt er in de krant wel iets te lezen over nieuwe ontwikkelingen op de wagenmarkt. Dit is natuurlijk heel goed nieuws, maar tezelfdertijd is het als autoliefhebber tegenwoordig niet meer zo makkelijk om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen. Want welke technologieën zijn het meest beloftevol en innovatief en van welke ontwikkelingen zullen we op termijn weinig blijven horen? Ikwilvanmijnautoaf.be lijst twee van hen voor je op in dit overzichtelijke artikel. Zo ben je binnen een handomdraai weer helemaal op de hoogte van wat er gebeurt op de automarkt!

Handenvrij rijden
Hoewel het tot enkele jaren geleden eerder uit een sciencefictionfilm leek te komen dan uit jouw dagelijks omgeving, wordt handenvrij rijden binnenkort de realiteit. Eerder dit jaar verraste BMW al met een wagen die automatisch een parkeergarage kon binnenrijden en vervolgens op een afgesproken tijdstip de bestuurder op kon komen pikken. Maar ook Nissan en Citroën zijn momenteel spelers in de race naar de eerste veilige auto die autonoom en zonder menselijke bestuurder kan rijden. Voorlopig lijkt het er echter op dat Google toch als eerste over de finish zal komen met zo een wagen, al blijft het de vraag of deze ook gelegaliseerd zal worden. Want zo'n auto is en blijft een machine en overheden vragen zich af of deze wel veilig genoeg zal zijn in het dagelijks verkeer.

Spraaktechnologie
Een van de opvallende technologieën die al langer op de markt is, maar de afgelopen jaren zichtbare vooruitgang boekte, is de spraaktechnologie. Waar je vroeger enkel je telefoon op de software kon aansluiten om zo berichten te versturen of te telefoneren, zijn er nu veel meer mogelijkheden. Zo kan je met het besturingssysteem van jouw auto communiceren over de weg die je uit moet gaan, hoeveel benzine hij kan verbruiken en wanneer hij uitgeschakeld moet worden. Vooral BMW en Peugeot blinken uit in deze technologie.