Op de hoogte blijven van onze nieuwste artikelen?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke week onze beste artikelen in je mailbox.


Fitness trackers hebben dit jaar onder menig kerstboom gelegen. De draagbare gezondheidsmeters zijn in opmars, en dat is de Koreaanse elektronicagigant Samsung niet ontgaan. Het bedrijf ziet zijn kans en sleutelt momenteel aan een chip die dergelijke wearables nog waardevoller zal maken.

Samsung heeft dat nieuws zelf gisteren aangekondigd in een persbericht waarbij het zijn “bio-processor” introduceert, een System-on-a-chip speciaal ontworpen voor gezondheidstrackers. Het bedrijf claimt dat het de eerste slimme chip in zijn soort is.  Volgens Ben K. Hur, vice-president marketing bij Samsung (die overigens niets met de gelijknamige Hollywoodklassieker te maken heeft) kan de bio-processor “vijf verschillende biometrische signalen verwerken. Het is de meest veelzijdige fitness- en gezondheidschip die je vandaag op de markt vindt, en zal voor onze klanten vele nieuwe opties beschikbaar maken.”

Samsungs bioprocessor is krachtig genoeg om alle data die het verzamelt zelf te verwerken, zonder tussenkomst van een online service. Tegelijkertijd is de grootte van de chip “ideaal voor kleine wearables”, aldus het bedrijf. De chip kan hartslag, hartritme, lichaamsvet, skeletspiermassa, huidtemperatuur en stressniveau’s oppikken. Samsung maakt zich sterk dat een innovatieve combinatie van enkele van die signalen kan leiden tot nieuwe toepassingen. De bioprocessor is momenteel in productie; de eerste toestellen uitgerust met de chip worden in de eerste helft van 2016 verwacht.