Richt je camera op een Engelse tekst en Google Translate geeft jou meteen de juiste betekenis in het Nederlands. De vertalingsapp kan al langer teksten via camera herkennen en in realtime omzetten, maar nu heeft Google ook een Nederlands taalpakket aan de functie toegevoegd. De update zal in de komende dagen uitgerold worden.

Google heeft naast Nederlands nog 18 andere talen toegevoegd aan het realtime arsenaal van Google Translate. Het totaal aantal herkende talen komt zo op 27, waaronder Frans, Duits, Spaans, Noors, Filipijns, Bulgaars of Turks.  Het gaat wel enkel om vertalingen uit of naar het Engels.

Om de functie te gebruiken moet je eerst het Engelse plus het gewenste taalpakket downloaden op de app. Daarna hoef je dan gewoon het camera-icoontje aan te klikken, je camera op een tekst mikken en deze zal onmiddellijk naar de andere taal worden omgezet op het beeld van je smartphone. Je hoeft hiervoor trouwens ook geen internetverbinding te hebben, de feature is ook offline beschikbaar zijn.

Dat die offline modus zonder een enorme bibliotheek aan informatie toch verschillende talen kan oppikken en omzetten, wordt mogelijk gemaakt door deep learning, zo doet het bedrijf uit de doeken in een blogpost.