Woensdag is de dag waar velen onder ons al een tijdje op zitten te wachten. Ongeduldige fans kunnen aftellen naar het moment dat zij de officiële update naar Windows 10 zullen ontvangen, terwijl criticasters klaarstaan om te kijken wat er mis loopt. Niet iedereen zal echter meteen kunnen kijken of de hype gerechtvaardigd is, aangezien enkel de leden van het Windows Insider-programma de uiteindelijke versie woensdag al krijgen.

Om die officiële versie zo vlot en veilig mogelijk te laten draaien, heeft Microsoft op het laatste nippertje nog twee updates op de wereld losgelaten. Het gaat om verbeteringen voor Windows Build 10240. De eerste is een security update met Microsoft Knowledge Base nummer KB3074679, de tweede is er een die een nieuwe driver bevat voor Intel HD Graphics. Daarnaast zijn de Windows Defender definities vernieuwd en aangevuld.

Specifieke wijzingen werden echter niet bekend gemaakt. Gebruikers kregen enkel de generische melding “A security issue that been identified in a Microsoft product that could affect your system.” te zien. Met deze laatste toevoegingen lijkt een einde te komen aan een proces dat reeds bezig is sinds oktober vorig jaar.

Einde van het begin

Het is te zeggen: een einde aan het “we steken onze dikke teen eens in het water om te kijken of het niet te koud is”-principe. Windows 10 zal immers nooit volledig ‘af’ zijn. Vanaf woensdag zal de gebruiker regelmatig nieuwe updates ontvangen die het besturingssysteem op lange termijn doetevolueren naar een dienstengericht platform.