Op de hoogte blijven van onze nieuwste artikelen?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke week onze beste artikelen in je mailbox.


umicore-luna
?Formula Electric Belgium, een team studenten van de KU Leuven en Thomas More, heeft een elektrische wagen gebouwd die versnelt van 0 naar 100 kilometer in amper 2,7 seconden. Dat is sneller dan een Tesla Model S P85D, die er 3,3 seconden over doet.

De wagen kreeg de naam Umicore Luna en er werd negen maanden aan gesleuteld door een team van 37 studenten met verschillende specialisaties, waaronder elektromechanica, autotechnologie, elektronica-ICT en ontwerp-en producttechnologie. Het team bouwde zelf de motor van de wagen, met het oog op efficiëntie en duurzaamheid.

De bedoeling is om met de elektrische auto deel te nemen aan enkele internationale competities tegen andere studententeams, te beginnen met een race op het legendarische circuit van Silverstone in het Verenigd Koninkrijk. Een interessante vuurdoop voor de Umicore Luna, al gaat het bij de wedstrijden niet alleen om wie de snelste is. De wagens worden ook beoordeeld op efficiëntie, uithouding, design, productie en kosten.

Na de race op Silverstone, trekken de studenten in juli naar Hockenheim in Duitsland, gevolgd door het Tsjechische circuit van Most in september.