De eerste berichten daarover doken op op Reddit. Nadien begonnen enkele flauwe grappenmakers het sms'je massaal rond te sturen, zodat meer en meer mensen er over begonnen te klagen op sociale media. De crash ligt niet zozeer aan het feit dat er Arabisch schrift gebruikt wordt, maar aan de manier waarop iOS het volledige bericht probeert te behandelen, zo weet Appleinsider. 

De Unicode-karakters nemen te veel capaciteit in beslag wanneer die op het ontgrendelscherm of als notificatie moeten afgebeeld worden. In een gewone tekstconversatie vormen ze geen probleem. Er zijn een paar manieren om Messages weer te herstellen. Je kan vragen aan dezelfde afzender om een nieuw berichtje te sturen.

Of je kan jezelf een bericht sturen. Aangezien Messages echter niet werkt, zal dat via een stemcommando voor Siri moeten gebeuren of via een Mac met OS X. Het nieuwe bericht vervangt dan automatisch het schadelijke berichtje, zodat Messages opnieuw tot leven komt. Apple is op de hoogte van het probleem en zegt aan een oplossing te werken.