Nissan is bijzonder trots op zijn succesvolle elektrische Nissan Leaf en wil het extra in de spotlight zetten, letterlijk. De autofabrikant heeft net speciale verf ontwikkeld die licht geeft in het donker. In onze ogen een briljant idee waar onmiddellijk elke autofabrikant mee aan de slag moet. Doorheen de dag zie je niets van de oplichting, maar 's nachts is je auto perfect zichtbaar. De speciale verf zou in totaal 25 jaar moeten werken, maar helaas heeft Nissan geen plannen om dit concept commercieel te maken.

Nissan heeft voor dit experiment samen gewerkt met Pro-Teq, een Engels bedrijf dat een techniek heeft ontwikkeld om wegen te verlichten. De geheime formule bestaat uit organische materialen, inclusief Strontium aluminate. Die materialen kunnen energie van de zon absorberen doorheen de dag, om die dan af te geven 's nachts wanneer het donker is. De nieuwe verf kan tot 10 uur lang licht geven.

Interessant voor de veiligheid, minder goed voor de dieven. Helaas kan je nog niet naar de dealer stappen, maar we kunnen je wel warm maken met onderstaand filmpje. Nog even blijven dromen…