De flitscamera houdt onze wegen veilig door er eigenhandig voor te zorgen dat het verkeer de toegestane snelheid niet overschrijdt in een straal van 100 meter rond het toestel. Binnenkort kan het zijn dat een veilige snelheid rijden niet meer volstaat om een boete te omzeilen. Het Amerikaanse Comsonics werkt immers aan een radartoestel dat kan detecteren wanneer een bestuurder sms’t achter het stuur.

Praktisch
De technologie moet de frequentie van een verzonden sms detecteren, en kan naar verluidt het onderscheid maken tussen sms’en en bellen. Het toestel zou bijna klaar zijn, maar natuurlijk zijn er nog een aantal praktische bezwaren tegen het gebruik er van. Het is immers onduidelijk hoe het ding kan weten of de bestuurder dan wel zijn passagier tekstberichtjes aan het verzenden is. Het kan natuurlijk dat enkel chauffeurs die alleen in de wagen zitten geviseerd worden.

Alvorens de sms-camera bij ons kan worden ingezet zal het ding heel wat tests moeten doorlopen. Het gebruik van dergelijke toestellen moet dan in wetgeving worden gegoten. Zelfs als de camera van Comsonics zo goed werkt als het bedrijf beweert, zal het dus nog even duren voordat we het ding in actie zien op onze wegen.