Tijdens de elektronicabeurs CES begin dit jaar demonstreerde Intel de Smart Charging Bowl. Dit is een schaal waar je je elektronica, zoals smartphones en tablets, eenvoudig en draadloos kunt opladen. Intel zegt dat deze voor het einde van het jaar beschikbaar zal zijn.

Volgens CNet beloofde Intel-baas Brian Krzanich tijdens een toespraak dat de oplaadschaal nog dit jaar te koop is. De reden volgens Krzanich: “Ik kreeg constant de vraag wanneer de schaal beschikbaar zou zijn.”

Het verhaal achter de Smart Charging Bowl? Een team Intel-medewerkers snapten niet dat elk product een ingang voor een oplader moest hebben. Toen een Intel-medewerkster vertelde dat ze aan het einde van de dag haar sieraden in een schaal gooide, ontstond het concept van een oplaadbare schaal. Het team kocht een aantal chipsschalen bij winkelketen Walmart, ging ermee aan de slag en de Smart Charging Bowl was geboren.

Zoals gezegd is de Intel Smart Charging Bowl nog dit jaar beschikbaar, maar in welke landen hij te koop zal zijn en hoeveel hij gaat kosten is nog onbekend.