Microsoft lanceerde dinsdag een probeerversie van Outlook.com die audio- en videogesprekken direct beschikbaar maakt vanuit de inbox. In een blogpost meldt Skype dat de VoIP-dienst via een plug-in voor IE, Firefox en Chrome beschikbaar zal komen, waarna je via een nieuwe knop bij de profielfoto van een contact een gesprek kunt starten.


Volgens de dienst zul je wel je Skype- en Microsoft-account moeten samenvoegen om te kunnen videobellen in Outlook.com. Daardoor worden al je Skype-contacten ook beschikbaar in de webmaildienst.

Britse gebruikers zullen als eerste de dienst mogen testen, waarna Amerika en Duitsland binnen enkele weken volgen. Het is nog niet bekend wanneer gebruikers in België en Nederland de Skype-integratie kunnen testen, maar het dochterbedrijf van Microsoft belooft dat het via Facebook en Twitter laat weten wanneer dit geval is.

Skype ook naar BB10
Enkele dagen geleden maakte Skype bekend dat het een nieuwe app heeft uitgebracht voor BlackBerry 10, die is gelanceerd op de Q10. Dit is BlackBerry’s eerste toestel met fysiek toetsenbord dat draait op het nieuwe besturingssysteem. Net als bij Outlook.com draait het hier om een proefversie, die bovendien is gebaseerd op een kopie van de Android-versie.
Eigenaren van de BlackBerry Z10, dat hier al beschikbaar is, zullen moeten wachten tot versie 10.1.