Wanneer je naar het buitenland gaat is een applicatie als Google Translate ontzettend handig, bijvoorbeeld om de weg te vragen. Maar je hebt wel een actieve internetverbinding nodig om de benodigde vertalingen binnen te krijgen. Met de nieuwe update heeft Google het mogelijk gemaakt een aantal taalpakketten binnen te halen zodat je offline kunt vertalen.

Vanaf nu sta je dus nooit meer met je mond vol tanden in het buitenland, zelfs wanneer je geen internetverbinding hebt. De Google Translate-applicatie stelt je nu in staat om taalpakketten te downloaden van de Google-servers voor offline gebruik. Momenteel zijn er vijftig pakketten beschikbaar om te downloaden en daar kom je een heel eind mee als je op wereldreis gaat.

Je kunt de te downloaden talen bereiken door het menu te selecteren en daar te kiezen voor de offline talen. Je kunt in de lijst de verschillende talen die je graag wilt gebruiken selecteren en daarna downloaden. Het blauwe rondje op de prikker geeft de vooruitgang weer. Elk pakket neemt wel redelijk wat megabytes geheugen op je toestel in beslag, hou daar dus zeker rekening mee wanneer je begint te downloaden.