Naar jaarlijkse traditie is het vandaag Comic Sans-dag. Comic Sans is een lettertype ontwikkeld door Vincent Connare in opdracht van Microsoft.

Microsoft liet het speelse lettertype ontwikkelen in 1994 en Comic Sans was eind jaren ’90 enorm populair op het internet, maar was oorspronkelijk bedoeld voor informele documenten. Het lettertype werd vanaf Windows 95 standaard meegeleverd en was op de meeste computers dus automatisch aanwezig.

Het lettertype is gebaseerd op de typografie die in tekstballonnen in stripverhalen wordt gebruikt. De Comic Sans-dag is ontstaan nadat enkele DJ’s van de Nederlandse radiozender 3FM zich er in vastbeten. In 2009 ontstond ‘Comic Sans-dag’, een dag waarop het inmiddels 18 jaar oude lettertype wordt geëerd.

Comic Sans wordt veelal gebruikt in communicatie rond hobby’s, feestjes en andere ontspanningsactiviteiten. Onder andere ‘The Sims’, een populair simulatiespel, maakte uitsluitend gebruik van Comic Sans.

Comic Sans wordt gehaat door massa's mensen

Het populaire lettertype heeft ook veel tegenstanders, die Comic Sans verafschuwen en liever zien verdwijnen. Vaak worden er ook grappen mee uitgehaald. Zo kon je op 1 april 2011 naar Google zoeken op ‘Comic Sans’ waardoor Google helemaal in Comic Sans verscheen. Als je bij Skype Comic Sans instelt als lettertype, verandert het icoontje om smileys te selecteren van een lachende smiley in een droevige smiley.