Google heeft 132 historische locaties aan zijn 3D-kaartenbak Street View toegevoegd in het nieuwe project Google World Wonders.

In het nieuwe project werkt de zoekmachine samen met UNESCO, het World Monuments Fund, Getty Images en Ourplace om befaamde trekpleisters over de hele wereld digitaal bewonderbaar te maken. Google heeft zijn camerawagens dus niet om Stonehenge heen gestuurd, maar heeft de informatie en fotomateriaal van deze partners betrokken.


In de eerste lichting van beroemde monumenten zijn het Engelse Stonehenge, de opgravingen bij het Italiaanse Pompeii en de Zwitserse Alpen te vinden. Bezoekers kunnen de locaties van alle kanten bekijken, ook als die over een groter gebied zijn uitgestrekt.


Nederland telt liefst twee locaties, de Beemsterpolder en de molens bij de Kinderdijk, maar het World Wonders-project stelt het voorlopig zonder Belgische historische locaties.

De openstelling van deze outdoor-monumenten volgt kort op Google Art, een project waarbij beroemde musea en hun inhoud digitaal bewandelbaar zijn gemaakt.