Google haalt het bèta-label van zijn automatische vertaalfunctie voor Gmail. Als je dat wenst, kan je mails in andere talen automatisch laten vertalen.

De Automatic Message Translation-optie van Gmail is zijn bestaan in het experimentenkabinet Google Labs ontgroeid. Voortaan kan je standaard in Gmail berichten vertalen via Google Translate. Onder meer voor zakelijke gebruikers is dat een welgekomen mogelijkheid.

Als je een e-mail ontvangt die opgesteld is een andere taal dan die van je Gmail-account, krijg je de vraag of je het bericht wilt vertalen. Met één druk op de knop schakel je tussen het origineel en de vertaling. Indien je dat wenst kun je hier ook aangeven om mails in een bepaalde taal altijd en automatisch te vertalen. Naast de vertaalfunctie studeren deze week nog twee nieuwe functies af aan Google Labs.

Slim negeren
Met Smart Mute wapen je je inbox tegen groepsmailings. Als je hebt deelgenomen aan een conversatie maar ze eigenlijk niet langer volgt, blijven de reacties toch binnenstromen. Tenzij je ze ‘mute’; dan ontvang je niets meer. Met Smart Mute kan je er voor zorgen dat enkel de berichtjes uit de conversatie die specifiek aan jou zijn gericht en niet aan de rest, worden getoond.

De functie Title Tweaks, tot slot, is niet erg spannend. Ze verandert simpelweg de titel van Gmail in een browser-tabblad van 'Gmail –Inbox(10)-gebruikersnaam' naar 'Inbox(10)-Gebruikersnaam-Gmail' (waarbij '10' in dit voorbeeld voor het aantal ongelezen mails staat) zodat je sneller ziet hoeveel nieuwe mails je hebt.

External links

Gmail Blog