Deze privébioscoop van Sony was heel even te gast op de redactie, dus ik maakte van de gelegenheid gebruik om tien minuutjes naar Avatar:3D te kijken. Iemand moet het doen, tenslotte.

De eerste indruk van de HMZ-T1 vond ik behoorlijk indrukwekkend: het lijkt alsof je op de achterste rij van een lege bioscoopzaal naar het grote scherm zit te kijken. Omdat elk oog zijn eigen OLED-scherm krijgt, komt ook de 3D erg overtuigend over.

Aan de onderkant van de bril is evenwel veel open ruimte, langs waar het omgevingslicht komt binnensijpelen. Met de jas van labsbaas Rik over mijn hoofd was het cinemagevoel pas echt compleet. Als je de HMZ-T1 thuis wil gebruiken, doe je dat dus best in een donkere ruimte.

Bij de bioscoopbril die wij over de vloer kregen haperde het geluid af en toe, wellicht omdat hij er al een stevige tour of duty had opzitten. Met de klank leek het wel snor te zitten, maar over de virtuele surround kan ik geen uitspraken doen.

Je kan een boel instellingen veranderen met behulp van een aantal knoppen die rechts onderaan de bril zitten. Dat ging behoorlijk intuïtief.

De HMZ-T1 zat best comfortabel, al lijkt hij niet gemaakt te zijn voor grote hoofden. Of hij na twee uur film kijken nog even goed zit, kon ik door de korte tijdspanne niet testen. Het gewicht van de bril op je neus zou misschien een spelbreker kunnen zijn.

De Sony HMZ-T1 kost € 799,99, maar je moet er natuurlijk nog wel de prijs van pakweg een blu-rayspeler of PlayStation 3 bijtellen. Tenzij je graag in een bioscoopzaal zit waar ook het scherm leeg blijft.