Wie voor meer dan 25 Britse pond koopt bij de Britse variant van webwinkel Amazon, krijgt zijn spullen gratis thuisbezorgd.

De gratis bezorging is een van de troeven van Amazon, maar het voordeel bleef grotendeels beperkt tot de thuismarkten. In de VS, Frankrijk, Duitsland en Groot-Brittannië werden spullen al gratis verstuurd, maar niet naar het buitenland.

In maart 2009 is de Duitse winkel van Amazon gratis gaan verzenden naar België. Enige nadeel: je bestelling moet minstens één boek bevatten en in totaal boven de twintig euro uitkomen. Schoenen, sportmateriaal en zware of heel waardevolle producten genoten bij Amazon.de geen gratis thuisbezorging. Intussen verstuurt ook de Duitse site deze dingen gratis vanaf twintig euro.

Niet alleen boeken
Het Britse Amazon gaat wel al zijn materiaal naar ons verzenden. Dat zijn boeken, elektronica, babyspullen, juwelen, horloges, kleren, schoenen, gezondheidsartikelen, hobbymateriaal, dvd’s, software, games en speelgoed.

Klanten zullen hun producten in ponden moeten betalen. Om te weten hoeveel ze in euro uitgeven, kunnen ze de wisselkoersen van Amazon gebruiken. Klanten die hun kredietkaart gebruiken kunnen dus meteen in euro betalen en hoeven niet op het afschrift van hun bank te wachten.

Update 12.11 uur:
Duitse verzendbeleid verduidelijkt