Proximus gaat in navolging van Telenet ook experimenteren met koppelverkoop. De Belgacom-dochter biedt een Samsung-netbook aan in combinatie met een abonnement voor mobiel internet. Al is het voordeel beperkt.

Het gaat om de Samsung N130, een minilaptop met een scherm van 10 inch, een batterij van ongeveer 6 uur en een harde schijf van 160 gigabyte. Opvallend is dat het een van de eerste minilaptops met Windows 7 is.

Koppelverkoop wil niet zeggen dat je het toestel voor één euro op de kop kunt tikken. Zonder abonnement kost het toestel bij Proximus 399 euro. Met een abonnement zijn er drie formules voor korting.

Je kan de minilaptop kopen met 70 euro korting bij een jaarabonnement Mobile Internet 15 h (14,99 euro per maand) of Evening & Weekend (24,99 euro per maand). Met een Mobile Internet Anytime (2 gigabyte aan 34,99 euro per maand) of Anytime plus (5 GB aan 51,69 per maand) krijg je 150 euro korting.

Echt goedkoper?
De vraag is wel hoeveel het echte voordeel is van het aanbod. Als we even rondsurfen dan vinden we een Belgische laptopshop die hetzelfde toestel voor 304 euro verkoopt zonder abonnement. In praktijk betaal je dus maximaal vijftig euro minder voor het toestel. Wie geen probleem heeft met een qwerty-toetsenbord kan het toestel in Nederland zelfs voor 269 euro aanschaffen.

Update 17.35 uur:
De vergelijking in de laatste alinea gaat niet helemaal op. De minilaptop die Proximus aanbiedt heeft een ingebouwde 3G-modem. Het model waarnaar we verwijzen voor 304 euro niet. Een losse datastick bij Proximus kost 39 eurowanneer je een abonnement neemt.

External links

Proximus