upload center

STAP 1 / Het Upload Center

Sinds Office 2010 stelt Microsoft het Upload Center beschikbaar aan zijn gebruikers, een tool specifiek bedoelt voor zij die vaak documenten verplaatsen naar webservers. Het venster toont je hoeveel documenten je aan het opladen bent, hoever dat proces al gevorderd is en waar er eventuele problemen zich voordoen. Het Center kan in bepaalde situaties handig zijn, bijvoorbeeld als je weet dat je binnenkort zonder netwerk komt te zitten en bevestigd wilt zien dat bepaalde bestanden succesvol zijn doorgestuurd. Ben je niet zo’n fan van het Upload Center en floept het venster in het grootste deel van de gevallen op een ongelegen moment tevoorschijn op je scherm, dan kan je diverse trucs toepassen om het op te bergen.

STAP 2 / Icoontje verbergen

Als eerste stap pakken we het icoontje in de startbalk aan. Dat is simpel uit je beeld weg te werken. Open het Upload Center, ga naar Instellingen en zoek naar de optie Pictogram weergeven in systeemvak. Gevonden? Wis het vinkje van de instelling en klik op OK om je verandering te bewaren. Het programma zal je nu niet meer lastigvallen in je startbalk, maar is wel nog actief.

upload center

STAP 3 / Permanente desactivatie

Er zijn verschillende mogelijkheden en methodes om Upload Center compleet uit te schakelen, al naargelang de versie van Office en Windows die je gebruikt. Werk je met de combinatie Office 2010 en Windows 7, dan kan je via het startmenu Msconfig openen en daar in de tab Services en Opstarten het proces Msosync deactiveren. Voor Windows 8 en 10 hoef je enkel taakbeheer te openen (Ctrl+Alt+Del) om Msosync te stoppen in de Opstarten tab. Bezit je Microsoft Office 2013, dan moet je de taak Microsoft Office 15 Synch Maintenance uitschakelen in de bibliotheek van de Taakplanner, die je via Configuratiescherm en Systeembeheer kan openen. Office 2016-gebruikers op Windows 10 hoeven enkel met rechtermuisknop te klikken op het OneDrive icoontje in de startbalk, Instellingen te selecteren en daar bij de optie Gebruik Office om met anderen aan bestanden te werken het vinkje te verwijderen.

upload center

STAP 4 / Registry

Voor Microsoft Office 2010 op Windows 7 is er nog één andere optie. Hierbij moet je wel een verandering aanbrengen aan de registry van je pc, dus wees je ervan bewust dat een fout gevolgen kan hebben voor de werking van je computer. Tik in het Uitvoeren-scherm (Win+R) “regedit” in om de registry te openen. De variabele die je zoekt staat onder HKEY_CURRENT_USER\SOFTWARE\MICROSOFT\WINDOWS\CURRENTVERSION\RUN. Aangekomen in de Run-map moet je daar OfficeSyncProcess verwijderen.

upload center