Videobellen met Tinychat

Zin om te (video)chatten met een groepje vrienden, maar heeft niet iedereen dezelfde applicatie? Hoeft niet: met TinyChat stem je af op een afgesproken webpagina en kan je zo beginnen babbelen. Ook vanaf je smartphone. 

Hoe moet je videochatten met TinyChat?

  1. Account aanmaken
  2. Chatroom aanmaken
  3. Vrienden uitnodigen
  4. Videochatten

STAP 1 / Account aanmaken

Voordat je kan beginnen met videochatten, moet je een account maken zodat je een chatroom kan creëren. Ga naar Tinychat.com en klik op Sign On. Je kan verder gaan met je Facebook account of je kan een account aanmaken. Dat kan je doen door op Create your free account te klikken.

Tinychat

STAP 2 / Chatroom aanmaken

Nu je een TinyChat account hebt, heb je ook meteen een eigen chatroom. Die vind je terug door op je profielfoto te klikken (het oog) en daarna te klikken op My Room.

STAP 3 / Uitnodigen

Zo, tijd om je vrienden uit te nodigen. Dat doe je door te klikken op het Deel icoon. Klik daarna op Copy Url en verzend deze naar iedereen met wie je wilt videochatten.

STAP 4 / Videochatten

Rechts op het scherm kan je chatten met tekst met iedereen die je hebt uitgenodigd. Om te videochatten met beeld klik je op Start Broadcast.

videochatten met tinychat

Je moet wel even je toestemming geven om je camera en microfoon te gebruiken. Kies voor Toestaan.

videochatten met tinychat

 

Heeft jouw laptop of desktop geen webcam? Je kan je smartphone als webcam gebruiken. Smartphones beschikken tegenwoordig over erg goede camera’s en zo hoef je geen externe webcam aan te kopen.