Het aanpassen van het logon-scherm van Windows XP lijkt misschien ondoenbaar, maar met dit tooltje wordt het kinderspel. Een paar muisklikken later en je hebt een (bijna-) origineel loginscherm voor Windows.

[download_file]
Om meteen duidelijk te maken: met Logon Loader pas je niet het opstartscherm van XP aan, wél het scherm waarin je kiest uit de lijst gebruikersprofielen. Wil je dat eerste doen, dan kan je terecht bij het eerder op ZDNet gepubliceerde BootSkin.

Het allereerste wat je moet doen, is een gepast logon-scherm vinden. Je kan daarvoor terecht bij een site als ThemeXP of BelchFire. Het aanbrengen van deze schermen (verpakt in een EXE-bestand) doe je dan met Logon Loader, waarin je trouwens bij ‘About’ nog links naar skinsites vindt.

Bij het gebruik van Logon Loader moet je wel heel goed oppassen. Zo mag het programma enkel verwijzen naar een folder met uitsluitend logon-schermbestanden. Anders bestaat het gevaar dat Logon Loader tijdens het opstarten een ander programma probeert te laden en je pc crasht.

Sowieso moet je met dit programma er niet op los experimenteren. Windows aanpassen doe je op eigen risico! Voor diegenen waarbij Windows volledig in de soep is gedraaid, heeft de auteur op zijn website nog een ultiem reddingsmiddel via een DOS-diskette.

Windows XP

External links

Daniel Milner