wachtwoorden beheren

Door de wachtwoordmanager van Google is wachtwoorden beheren nog nooit zo simpel geweest. Veilige wachtwoorden gebruiken is enorm belangrijk. Kies dus nooit voor “wachtwoord” of “12345”, maar een moeilijkere en niet te voorspellen combinatie van letters en cijfers. Gebruik je Chrome als browser in combinatie met een Google-account? Dan kan je veel van dat werk voor je laten doen. Heb je je wachtwoord nadien buiten Chrome nodig? Dan kan je het ook gewoon raadplegen in de browser. 

Hoe moet je wachtwoorden beheren met Chrome?

  1. Ga naar de beveiligingsinstellingen van je Google-account
  2. Ga naar de wachtwoordmanager
  3. Beheer je wachtwoorden

Stap 1 / De beveiligingsinstellingen van Google 

Om de wachtwoordmanager van Chrome te gebruiken moet je je eerst aanmelden met je Google-account. Dit kan rechtsboven in de browser. Heb je nog geen Google-account, dan kan je deze hier ook aanmaken. Gebruik je Chrome al een tijdje op deze manier, dan zal je waarschijnlijk al wel wat wachtwoorden hebben opgeslagen via de dialoogvensters die verschijnen als je je op een nieuwe website inlogt. Je kan deze wachtwoorden beheren door in Google op je account te klikken, nadien op je google-account beheren te klikken en nadien op beveiliging te klikken.  

Wachtwoorden beheren chrome
Zo ga je naar de beveiligingsinstellingen

Stap 2 / De wachtwoordmanager

Als je op de beveiligingspagina bent, scroll je naar beneden tot je bij de titel inloggen op andere sites komt. Nadien klik je op wachtwoordmanager.

Op deze pagina, die bovendien ook via https://passwords.google.com/ te bezoeken is, krijg je een overzicht te zien van alle wachtwoorden die op je account opgeslagen zijn. Als je bovenaan op het tandwiel klikt zul je enkele enkele opties te zien krijgen die helpen bij het beheer, zoals het al dan niet opslaan van wachtwoorden en het automatisch inloggen op bepaalde websites. 

wachtwoorden beheren

Stap 3 / Wachtwoord vergeten? Beheer je wachtwoorden 

Op de pagina van de wachtwoordmanager vind je alle websites waarvoor een wachtwoord is opgeslagen. Gebruik de zoekbalk bovenaan om websites snel te vinden of gebruik Ctrl+F. Ben je een wachtwoord vergeten? Dan kan je het op deze manier zichtbaar maken door op het oog te klikken. Je kan ook een wachtwoord aanpassen door erop te klikken. Wil je een website verwijderen? Klik dan op de drie puntjes en kies Verwijderen