In 2017 vond Google het tijd om de startpagina van Youtube om te gooien: een nieuw algoritme deelt de lakens uit. Dat moet ervoor zorgen dat je zo veel mogelijk populaire video’s bekijkt. Afhankelijk van diens willekeur zitten daar je geabonneerde shows tussen, maar soms ook niet. Om een kanaal trouw op te volgen, moet je andere middelen inzetten.

Maak een bladwijzer voor de abonnementen-pagina aan.

Stap 1 / bladwijzer

De eenvoudigste manier om je kanalen te bekijken in Youtube is om naar het specifieke tabblad te gaan op de website. Wanneer je ingelogd bent, vind je bovenaan de startpagina de knop Abonnementen. Hier vind je de recentste video’s van de kanalen die je volgt. Maak het jezelf gemakkelijk, en creëer voor www.youtube.com/feed/subscriptions een bladwijzer in je browser. Met die link duik je rechtstreeks in je geabonneerde shows op Youtube. In de mobiele app vind je eveneens een abonnementen-knop terug, maar er is geen manier om van het venster je standaardscherm te maken.

Activeer meldingen voor een specifiek kanaal om zo snel mogelijk op de hoogte gebracht te worden wanneer er een nieuwe video beschikbaar is.

Stap 2 / Meldingen

Zijn er bepaalde kanalen waarvan je de nieuwe video’s echt op de voet wilt volgen en bekijken zodra ze geplaatst zijn? Er is een handige meldingsfunctie voorzien op Youtube. Je schakelt meldingen in door op het bel-icoontje te klikken dat bij elke video verschijnt. Vink de optie Stuur me alle meldingen voor dit kanaal aan en klik op Opslaan. Je kan dat voor verschillende kanalen tegelijk doen via het venster Abonnementen beheren, dat je kan openen via de knop Browse door kanalen.