Nonda zus

Nonda positioneert de Zus in de markt als meer dan een gewone autolader. De Zus past in de 12 volt-aansluiting van je wagen en voorziet je van twee usb-poorten. Die staan slim gepositioneerd aan weerszijden van het toestelletje. De bouwkwaliteit van het ding is subliem. De lader voelt extreem kwalitatief aan dankzij de titanium behuizing en ziet er ook goed uit.

De Zus levert 5 volt aan een maximum 2,4 ampère per poort. Nonda noemt dat snelladen, maar dat is kort door de bocht. De specificaties van een echte snellader zijn een stuk hoger en dat merk je absoluut aan de snelheid waarmee je toestel oplaadt.

Nonda noemt de Zus ook een slimme lader. Via een bijhorende app en bluetooth maak je met je telefoon verbinding met de Zus. Vervolgens kan je enkele unieke functies gebruiken. Zo leest de Zus de gezondheid van je batterij uit. Het toestel houdt spijtig genoeg geen rekening met het verschil in voltage-output wanneer de motor draait of wanneer die uit staat, met nodeloos onrustwekkende resultaten tot gevolg.

Verder kan je je wagen terugvinden met de app, al heeft de Zus daar weinig mee te maken. De applicatie op je telefoon merkt op wanneer de verbinding met de Zus (en dus je wagen) wegvalt en onthoudt vervolgens de locatie via GPS. Tot slot krijg je na het parkeren de vraag of je een herinnering wilt instellen. Dat is erg handig wanneer je ergens voor beperkte tijd mag parkeren.

De Zus is een leuk gadget, maar Nonda vraagt wel heel veel geld voor een lader die niet zo uitzonderlijk is. De dubbele usb-poort is handig, maar de slimme functies zijn eerder banaal. Zoek je een echte snellader, dan vind je voor de helft van de prijs alternatieven (met slechts één usb-poort) die je telefoon sneller opladen.