Bij het uitpakken van de Huawei P10 Plus was ik aangenaam verrast door het eenvoudige, strakke design van het toestel. Enkel het vak onderaan de dubbele camera is wat slechter afgewerkt waardoor stof zich ophoopt. Een onderscheidt tussen de volumeknop en de aan/uit-knop door structuur is zeker een pluspunt. Het standaard bijgeleverde hoesje, reeds aangebrachte screenprotector en de gold member vip service baarde me wat zorgen over de stevigheid van het toestel. Al heb ik daar in deze test niets van ondervonden. Met het 5,5 “ scherm is het een vrij groot toestel waardoor je het niet zomaar wegsteekt. Over de kwaliteit van het beeldscherm is niets aan te merken.

Totaal pakket

De vingersensor aan de voorkant van het toestel ligt vrij goed en is makkelijk te bedienen. Als je het toestel standaard laat, begin je met virtuele knoppen onderaan het scherm wat het dan wat zonde maakt dat je naast de vingersensor grote lege vlakken hebt waar je eigenlijk die knoppen zou verwachten. Na wat aanpassingen kan je de vingersensor gebruik om de virtuele knoppen te vervangen wat het zeer gemakkelijk maakt.

Het toestel reageert zeer vlot en draait moeiteloos zwaardere applicaties.

Het toestel reageert met zijn 6 GB RAM zeer vlot en draait moeiteloos zwaardere applicaties. Switchen tussen verschillende applicaties geeft ook geen problemen. Bij intensief gebruik haalt het toestel zonder problemen het einde van de dag en met het snelladen is het toestel op een uur en een kwartier terug volledig opgeladen. Jammer dat de batterij niet verwijderbaar is wat op termijn problemen kan geven als deze versleten is.

Haarscherpe foto’s

De dubbele 20 megapixelcamera bewijst ook zeker zijn nut en maakt haarscherpe foto’s. De Pro-stand laat je toe om de camera naar believen in te stellen om van de automatische stand af te geraken. De extra’s in de automatische stand maken het dan ook weer gemakkelijk om direct sprekende foto’s te krijgen.

Als laatste zijn de verborgen sneltoetsen op het toestel, zoals bijvoorbeeld met je knokkels werken, een leuke extra om snel je gewenste applicaties te openen of screenshots te maken. De sneltoets om het scherm te verkleinen om met één hand te kunnen bedienen is zeker een pluspunt. Ook omdat je snel kan kiezen tussen links- of rechtshandige gebruiker. Kortom is Huawei P10 Plus over het algemeen een leuk toestel om mee te werken. Je wordt het snel gewoon, ook als niet Huawei-gebruiker.