Eindelijk is het zover. Hij is er… de Huawei P10 Plus die ik dankzij Clickx gedurende 2 weken mag testen. Ongeduldig doch vol verwachting, zoals een klein kind bij kerstmis, open ik de verpakking. Deze is beduidend groter dan de verpakking van mijn Huawei P8 Lite die ik momenteel in gebruik heb. Logisch want een 5,5 inch scherm lacht me toe. Een kleine aanpassing als je een 5.0 inch scherm gewoon bent. Het toestel is dun maar voelt stevig aan.

Compleet pakket

Verder in de doos de nodige accessoires zoals lader, USB-C kabel, oortjes en een doorzichtige cover. Ook het pinnetje om de sim-kaartbay te openen is aanwezig.  Het toestel is voor 59% opgeladen en opladen tot 100% duurt een 40-tal minuten.

Bij het opstarten merk je onmiddellijk het verschil in beeldkwaliteit. Mooie kleuren en helderheid. Ik ben blij de EMUI omgeving te herkennen, een feature die ik apprecieer bij Huawei en de reden waarom ik Huawei verkies boven Samsung. Het systeem draait heel vlot dankzij het 6GB werkgeheugen en de Kirin 960 processor. Ik merk een duidelijk verschil met mijn P8 Lite. Het installeren van mijn vertrouwde apps gaat zonder problemen. Het switchen tussen verschillende apps gaat heel vlot.

Ik ben blij om de EMUI-omgeving te herkennen, een feature die ik apprecieer bij Huawei.

Ik ga op zoek naar nieuwe apps en gadgets zoals de afstandsbediening en vingerafdrukscanner. Leuk maar niet noodzakelijk. Netflix openen en een aflevering van mijn favoriete serie meepikken, hier komt het 5,5 inch scherm tot zijn recht. Maar waar de P10 Plus vooral voor geprezen wordt, is de dubbele Leica-camera. Deze zou vlot 20 megapixel foto’s maken en in 4K filmen. Na mijn kinderen gebruikt te hebben als modellen ben ik tevreden over het resultaat. De foto’s zijn een spiegelreflex waardig. Nieuw voor mij is het watermerk dat je kan selecteren alvorens foto’s te nemen; een leuke touch. Je kan naar hartenlust instellingen wijzigen.

Slow motion

Leuk bij het filmen is de slow motion-optie al lukt het mij niet de filmpjes als slow motion op te slaan of te sharen. Ook hier verschillende instellingen. Niettegenstaande de 128 GB interne opslag is een micro-SD een must. Een minpuntje misschien is de nano simkaart die geplaatst moet worden als je gebruiker bent van een micro sim. Een nieuwe simkaart aanvragen is toch wel een beetje gedoe weet ik uit het verleden. Ook lukt het me niet om via NFC foto’s te delen met mijn Huawei P8 Lite.

Volgens mij mag de P10 Plus niet onderdoen voor de iPhone 7 en is hij een geduchte concurrent. Wie 750 euro wil spenderen aan een smartphone, maakt met deze P10 Plus een goede keuze.