3 weken geleden kreeg ik  van de redactie van Clickx.be te horen dat ik was uitgekozen om de Huawei P10 plus te testen. Ruim een week laten stond de bezorger aan de deur met de testtelefoon. Nadat ik de verpakking had geopend werd ik positief verrast. De Huawei P10 Plus ziet er strak uit en alles wat men nodig heeft zit netjes in de doos. Er zit zelfs een hoesje in de doos.

Direct updaten

Nadat ik mijn sim in de telefoon had gedaan en de telefoon volledig had opgeladen kon ik hem eindelijk opstarten. Na het opstarten moest ik alles instellen (wifi, google account etc. etc) en meteen kwam er een update melding om de software van de telefoon up te daten.

De foto’s zijn haarscherp, zelfs in het donker, al vind ik de flitser wat minder.

De specificaties: de Huawei P10 Plus heeft 128 GB opslaggeheugen, 6 GB RAM en er kan nog een geheugenkaartje in. Het 5.5 inch LCD scherm (2560×1440) oogt mooi. Na het installeren van de voor mij belangrijke apps uit de Google Play Store kon het feest beginnen. Van Facebook, WhatsApp en diverse spelletjes en tevens een wandelapp om de gps te testen: de Huawei P10 Plus kan het allemaal en alles werkt snel en feilloos.

Haarscherpe foto’s

Ook de camera doet het uitstekend en heb ik uitgebreid getest. De foto’s zijn haarscherp, zelfs in het donker, al vind ik de flitser wat minder ten opzichte van de Samsung Galaxy S7 die ik zelf heb. Ik merk wel dat mijn toestel heel heet wordt bij het maken van filmpjes.

Ik weet niet of dit door de hardware komt of dat het aan de software van de camera ligt. De bijgeleverde oortjes geven goed geluid, zitten prima en irriteren niet. De  3.750 mAh-accu gaat bij “normaal” gebruik een dag mee en is jammer genoeg niet te vervangen door een ander exemplaar.

Bio Marc Holla

XXX