Zoals De Standaard Boekhandel samenwerkt met Tolino, en Amazon zijn eigen Kindle-reeks heeft, zo heeft Bol.com zijn partner in Kobo. Dat merk is zonder twijfel een van de grote leveranciers op het vlak van e-readers. Hier moet je echter wel oppassen met de goedkoopste modellen: van hun bouwkwaliteit worden we niet bepaald warm. Deze Aura H2O heeft daar gelukkig geen last van. Van alle waterdichte e-readers is deze een van de goedkopere, wat hem ideaal maakt voor de onhandige medemens die graag aan het zwembad of in bad leest.

Ook met deze e-reader heb je een rechtstreekse verbinding met een online boekenwinkel, al is het aanbod van lectuur aan de magere kant. Ook de wijze waarop je je aankopen moet betalen boezemt niet veel vertrouwen in. Vertrouw je het ook niet, dan koop je het elders wel makkelijk en veilig, en importeer je het simpelweg dankzij de ondersteuning van het epub-formaat. Dat zorgt ervoor dat je zowat elk e-book ooit op je e-reader kan krijgen. Ook boeken die je koopt bij Amazon kan je, mits een omweg, nog redelijk makkelijk naar deze Kobo krijgen.

Qua design heeft Kobo helaas minder goed gedaan dan de concurrentie. Gelukkig weegt de e-reader niet te veel, anders lag hij te slecht in de hand. Nu valt dat nog mee, al doet de concurrentie beter. Ook de vele vegen die er al snel op zullen staan moet je er voor lief bijnemen.