SpyHunter doet weliswaar zijn job als antimalwareprogramma, maar zal je bestaande antivirus of andere tools waarschijnlijk niet kunnen vervangen. Een abonnement voor zes maanden kost 39,99 dollar, maar als je dat geld wilt sparen, kan je gewoon gebruikmaken van de gratis scanner. Met die functie krijg je een volledig rapport over aanwezige malware op je pc.

De HelpDesk is een van de betalende componenten. De dienst zorgt voor een oplossing binnen de 24 uur wanneer je zo diep in de penarie zit dat je er op eigen houtje niet meer uitgeraakt. Als SpyHunter bijvoorbeeld een bestaande bedreiging niet kan verwijderen, stuur je het diagnostisch rapport naar de helpdesk, waarna zij jou contacteren via chat en op afstand de controle kunnen overnemen.

Hoewel SpyHunter geen preventieve bescherming biedt, is er wel een module die realtime bedreigingen monitort. De System Guards-component controleert welke programma’s gestart worden en vraagt of de actie legitiem is. Als je zelf geen opdracht hebt gegeven, kan je ervan uitgaan dat de actie verdacht is en toestemming weigeren.

Bij het testen laat de SpyHunter echter te wensen over. Met zowel de snelle scan als de volledige variant werden de meeste malware-samples gevonden, maar werden bepaalde items ook valselijk beschuldigd. Ongeveer 71 procent van de samples werd gedetecteerd. Voor 30 procent van de bedreigingen die verwijderd werden, liet SpyHunter nog sporen achter zoals uitvoerbare bestanden. Uiteindelijk doet SpyHunter wat het belooft; het kan alleen veel beter. De HelpDesk-functionaliteit is een mooie extra, maar daarvoor betaal je dan ook meer dan genoeg.