Een draagbare router die je overal op zak kan hebben, waarom heb je dat in godsnaam nodig? Ik hoor het je zeggen, en gelijk heb je. In het buitenland worden deze routers dikwijls ingeschakeld door providers om klanten van internet te voorzien die buiten het kabel- of telecomnetwerk vallen. Gewoon een simkaart in steken, mobiele data activeren, en je hebt internet in een doosje. In België kan je zelf gebruik maken van je eigen mobiele data op je smartphone, maar in het buitenland is het dikwijls veel duurder.

Zo’n klein doosje heeft een naam in de volksmond: mifi. Wanneer je naar het buitenland gaat, koop je ter plaatse een simpel prepaidkaartje met mobiel internet. Steek het in deze mifi, en iedereen binnen het wifibereik kan genieten van internet. Het spreekt voor zich dat de verbinding thuis ook gewoon werkt.

De TP-Link M7350 heeft een batterij die het 8 uur uitzingt wanneer je het 3G/4G-signaal actief gebruikt. De mifi wordt met een app geleverd waarop je extra details kan invullen zoals een datalimiet of berichten lezen. Het grote scherm geeft duidelijk weer wanneer er verbinding is, de batterijstatus, hoeveel je hebt gedownload en wat je snelheid is. Meer moet je niet hebben.

Aangezien hij ook 4G-snelheden ondersteunt, is deze mifi met voorsprong de meest voordelige optie om in het buitenland te gebruiken. Ik heb hem met plezier tijdens de zomervakantie gebruikt, voortaan gaat deze mifi overal mee op vakantie wanneer ik de landsgrenzen oversteek. Een absolute aanrader die scherp geprijsd is.